Вредно ли е да се пие гореща вода с пластмасови бутилки за вода за дълго време?

- Jun 03, 2019-

1. Има много видове пластмаси. Трудно е да се каже дали са вредни. Смяна на пластмаси с керамика, стъкло или метал, отговорът е същият, може би, така че е безсмислен.


2. Дълго време и топла вода не са количествени, така че бъдете умни и го разбират като многократно използване на повече от три месеца и преварена вода, което е добър контраст, защото ако се използва повече от две години, се препоръчва използването на стъкло и керамика, пластмасата има проблеми със стареенето;


3. Съгласно горните стандарти, има няколко вида пластмаси, които могат да се използват, РР (№ 5), HDPE (№ 2) и TRITAN. Сред тях, РР е най-често срещаната в хранително-вкусовата промишленост, т.е. При нормалния процес на преработка те не съдържат прекомерни вредни вещества.

D05主图01

4. Основните опасения са пластмасови PET № 1 и пластмасови PC №7. Най-често срещаният тип бутилка от PET е бутилката с минерална вода. Той ще се смекчи при нагряване, което изглежда вредно, но няма значение. Проблемът с PC е BPA, но ако се разглежда рационално, реалното освобождаване на BPA няма да повлияе на здравето на възрастните, но съществуващите доказателства показват, че BPA е вреден за бебета и деца. Предполага се, че бебетата и малките деца трябва да използват по-малко бутилки за вода, направени от компютър.


5.Така е и вид полистирол PS в обикновената пластмаса, т.е. материалът за кутия за обяд от пяна. Чашата за напитки на самолета обикновено е и този вид материал. На теория, тя не е подходяща за дългосрочна употреба, защото устойчивостта на стареене е по-лоша.