По-добре ли е бебетата да използват стъклени или пластмасови шишета за хранене на бебето

- Dec 13, 2019-

По-добре ли е бебетата да използват стъклени или пластмасови бутилки за хранене на бебето?

Baby' бутилката за хранене с мляко е едно от необходимите" оборудване" за бебето в процеса на растеж и развитие. Но нека бебето използва кой вид материал е по-добър, също така е необходимо да бъде ясно за бащата-майка и начинаещия. Така че, по-добре ли е бебето да използва стъклена бутилка за хранене на бебето или пластмасова бутилка за хранене на бебето?

Има три вида материали за шише за хранене на бебе, които обикновено се използват от бебетата на пазара, включително стъклен материал, пластмасов материал и течен силиконов материал. По принцип течните силиконови бутилки за хранене на бебета са рядкост, докато пластмасовите и стъклените бутилки за хранене на бебето са често срещани. Пластмасовите материали са разделени на PC, PP и PPSU материали, които заедно се наричат ​​пластмасови материали.

При закупуването на бутилки за хранене на бебето, материалът, независимо дали е стъклен или пластмасов, има предимства и недостатъци. Предимствата на стъклената бутилка за хранене на бебето са сравнително безопасни. Не съдържа канцерогенни вещества от бисфенол А и няма да отделя вредни вещества в случай на прегряване, преохлаждане или киселинно-основни вещества. А прозрачността е висока и не е лесно да се надраска, така че сравнително казано, по-лесно се почиства.

И пластмасов материал, леко тегло, не толкова тежък, колкото стъклен материал. И пластмасовият материал не се страхува от падане, не е лесно да се счупи. Този вид шише за хранене с бебешко мляко може да подобри безопасността при употреба сравнително. Въпреки това пластмасовият материал е лесен за надраскване и е лесно да имате драскотини след почистване за много пъти, което ще намали чистотата. Така че това е и относителният недостатък на пластмасовите бутилки за хранене на бебето. Така че при избора на бутилка за хранене на бебето като майка и татко, можете да избирате както искате.