Неустоими пластмасови бутилки за вода

- Jun 10, 2019-

Пластмасите принадлежат към макромолекулни химични материали, често съдържащи полипропилен етилен или PVC полихлоретилен и други химически вещества. Разбираемо е, че когато горещата вода или кипящата вода се пълни с пластмасови чаши или пластмасови бутилки за вода, тези химикали могат лесно да се разпаднат в токсични вещества, които имат неблагоприятно въздействие върху човешкото тяло. Освен това вътрешната микроструктура на пластмасата има много дупки, които крият мръсотия и е лесно да се размножават бактерии, ако не се почистват. Независимо от това, пластмасовите чаши за вода и пластмасовите бутилки за вода имат много предимства, като променлива форма, ярък цвят и не се страхуват от падане. Те могат да бъдат взети от бебета сами или да ги носят със себе си, когато излизат, което прави хората неустоими.

plastic-cup-04

Ако отидете в търговския център, за да си купите пластмасови чаши за вода или пластмасови бутилки за вода, ще се изненадате да откриете, че по-дебелата бутилка за вода или чаша за вода, толкова по-висока е цената, и обратно. С течение на времето потребителите ще мислят, че дебелите пластмасови чаши за вода или пластмасовите бутилки за вода са по-добри от тънките.

Моля, обърнете внимание, какво е значението на току-що казаното "добро"? Доброто е полезно за безопасността на храните, така че току що казаното означава, че дебелите пластмасови чаши за вода или пластмасови бутилки за вода са по-безопасни от тънките пластмасови чаши за вода или пластмасовите бутилки за вода. Ако това означава, че дебелите пластмасови чаши или пластмасови бутилки за вода не са непременно по-добри от тънките. Дебелината се основава на използването на търсенето за производство.

Например, някои марки бутилки са много по-дебели от обикновените бутилки с минерална вода, но чрез етикета на долния материал, те все още принадлежат към материала за бутилка с минерална вода PET (полиетилен терефталат), който не може да се използва повторно и трябва да бъде изхвърлен след пиене.

Тъй като безопасността и несигурността не могат да се преценят по дебелината, тя трябва да се различава от цвета. Както се казва, цветните пластмасови чаши или пластмасови бутилки за вода съдържат повече вредни вещества. Всъщност дали има цвят или не, не може да се обобщи и няма проблем със стандартните цветни пластмасови чаши или пластмасови бутилки за вода. Самият цвят на пластмасата е основно безцветен, бял или леко жълтеникав. Ако цветът е добавен, той може да съдържа вредни вещества, ако не отговаря на наредбите и стандартите.

D11detail01

Бисфенол А съществува главно в поликарбонатни (PC) материали. Пластмасови чаши или пластмасови бутилки за вода, съдържащи или разлагащи Бисфенол А, ще навредят на бебетата. Нашите закони и разпоредби, както и тези на някои държави забраняват използването на Бисфенол А в контейнери за храна за бебета (като бутилки за хранене). Дали засяга възрастните и дали продължителната употреба на пластмасови чаши, съдържащи бисфенол А, причинява рак, остава спорно.

Всъщност, най-общо казано, дали пластмасова чаша за вода или пластмасова бутилка за вода е безопасна или не, не е пряко свързано с нейната дебелина или цвят. По-практично е да се грижите за материала, отколкото за дебелината и цвета.