Изолация на принципа на вакуум колба

- Feb 25, 2019-

Изолация на принципа на вакуум колба

Съвременните термос е изобретен от британския физик Сър Джеймс Дювал през 1892 г. По това време той е провеждане на изследователска работа за втечняване на газ. Да liquefy газ при ниска температура той първо необходими за проектиране на контейнер, който може да изолира газ от външната температура. Така че той попита Берг, стъкло техник, за да взриви двуслойни стъклен съд за него. Вътрешните стени на двата слоя са били покрити с живак, а след това на въздуха между двата слоя е изпомпва, за да образуват вакуум. Вакуум бутилката да поддържате температурата на течността в него постоянно за определен период от време, независимо дали е студен или горещ.

Защото термос се използва главно за топла вода изолация в семейството, тя се нарича гореща вода бутилка. Структурата на термос не е сложно. В средата е двуслойна стъклен буркан. Вакуум между двата слоя е сукал в състояние на вакуум и покрита със сребро или алуминий. Състояние да избегнете термична конвекция. Самата чаша е лош проводник на топлина. Посребрени стъкло може да се отрази обратно топлината, излъчвана от вътрешността на контейнера. Обратно ако студени течности се съхраняват в бутилката, бутилката може да предотврати топлина от излъчващите отвън в бутилката.

8540-detail02

Тапата на термос обикновено се прави от Корк или пластмаса, и нито материал е лесно да провежда топлина. Черупката на термос е изработен от бамбук, плетени, пластмаса, желязо, алуминий, неръждаема стомана и други материали. Има един за миене гума в устата си бутилка и чаша форма гумена възглавница на дъното на бутилката. Това са всички за фиксиране на стъклени жлъчния мехур да се избегне сблъсък с външната обвивка.

Най-лошото топлосъхранение и охлаждане функция на термос е около пречка. Следователно когато производство, определителен член bottleneck е винаги съкратен доколкото е възможно. Колкото по-голям капацитет и по-малките устието на термос бутилката, толкова по-добре топлина опазване ефект.