Как да използвате инфузор на чай от бутилка за инфузор на чай

- Mar 11, 2020-

Обикновено чаят трябва да се постави под инфузиора за чай на бутилката със стъклен инфузор, така че когато пиете чай, устата няма да пие чаени листа. Като цяло, като Pu' ер чай, чай Wulong и чай Longjing в провинция Zhejiang, чай трябва да бъде поставен под инфузиора за чай на бутилката със стъклен инфузионен чай.

Разбира се, някои чаени листа не са подходящи за дългосрочно варене, така че можете да поставите чая в инфузиора за чай и да извадите чайните листа навреме, когато трябва да го изпиете. Тук трябва да се припомни, че тъй като температурата на водата при приготвянето на чай обикновено е висока, ефектът на поглъщане на топлина от стоманен инфузор на чай е много добър. Ако извадите небрежно инфузора за чай, може да се изгорите.

Повечето от инфузорът за чай, използван в стъклената бутилка за инфузор на чай, са традиционните инфузори за чай от преса. Когато използвате, директно натиснете цедката за чай към щика на бутилката със стъклен инфузор и го щракнете върху щика на бутилката за инфузор на стъклен чай. Когато миете стъклената бутилка за инфузор на чай, издърпайте с пръсти жицата от неръждаема стомана върху преградата за чай и я извадете.

MLH438 glass tea infuser bottle