Как се използват пластмасови бутилки за вода? Насладете се на питието си с лекота.

- Mar 25, 2019-

Пластмасовите бутилки за вода са обичани от много хора, особено деца и юноши, когато излизат за дейности. Въпреки това, поради различните материали на пластмасовите бутилки за вода, ако са избрани пластмасови бутилки за вода с ниско ниво на безопасност, дългосрочната употреба ще доведе до потенциални опасности за безопасността. Как да изберем безопасна и преносима пластмасова бутилка с вода?

Когато избирате бутилка с вода, трябва да сте наясно с целта си. PC продуктите обикновено са по-красиви от продуктите на PP. Много хора обръщат внимание само на тази точка, когато избират чаши за вода. Но ако те трябва да се поставят в микровълнови печки, могат да бъдат компетентни само продуктите на PP с добра устойчивост на топлина и стабилност.


D8646-主图02


Експертите за контрол на заболяванията ни напомнят, че при избора на пластмасови бутилки за вода, трябва да обърнем внимание и на две точки: една е да погледнем лиценза за производство, а другият е да погледнем знаците за рециклиране на пластмаси. Производственият лиценз е сертификат, че държавата позволява на предприятията да произвеждат свързани продукти, както и сертификат, че техните продукти отговарят на съответните изисквания за безопасност. Пластмасовите рециклиращи знаци показват основния материал от пластмаси. Те обикновено се намират на дъното на пластмасовите изделия и са триъгълни. В средата се използват няколко числа от 1 до 7 за представяне на различни материали.

Повечето от пластмасовите бутилки за вода, продавани на пазара днес, са направени от поликарбонат (PC). Ако сте закупили бутилка за вода на компютър, как можем да разберем дали е безопасна? Когато за първи път купувате пластмасова бутилка за вода, я измийте с прах от сода за хляб и топла вода, и я изсушете естествено при стайна температура, защото BPA ще освободи повече по време на първата употреба. При последваща употреба, избягвайте нагряване, не използвайте съдомиялна машина, чистене на съдомиялна машина, не прекарвайте дълго време в пряка слънчева светлина, избягвайте пълненето на гореща вода или чай. Ако бутилката с вода е повредена, препоръчително е да спрете да я използвате, защото ако има леки ями на повърхността на пластмасовите бутилки за вода, лесно се скриват бактериите.