Как да премахнете мръсотия от чаши за чай или стъклена бутилка вода от чай

- Jun 28, 2019-

Как да премахнете мръсотия от чаши за чай или стъклена бутилка вода от чай


Много хора обичат да пият чай, но мръсотията върху чашата за чай или стъклена чаша вода с чай е трудно да се премахне. Мръсотията по вътрешната стена на чайния комплект съдържа кадмий, олово, желязо, арсен, живак и други метални вещества. Тези вещества се въвеждат в тялото, когато пият чай, и се комбинират с протеини, мазнини и витамини в храната, за да образуват неразтворими утайки, което пречи на усвояването на хранителните вещества. В същото време тези оксиди в организма също ще причинят неврологични, храносмилателни, пикочни и хемопоетични лезии и функционални нарушения, особено арсен, кадмий може да причини рак, да причини малформации на плода и да застраши здравето.

Следователно, тези, които имат навика да пият чай, често трябва да почистват мръсотията от чай на вътрешната стена на чаения комплект навреме. За да ви позволи да спрете да се притеснявате за това, ето някои методи за премахване на чаените везни.

1. Свалете везните върху металната заварка за чай / филтъра. Когато се използват метални инфузори / филтри за чай, те ще станат черни заради скалите. Ако средните детергенти не могат да се мият, те могат да бъдат напоени с оцет или да се избелят лесно.

2. Отстранете мръсотията върху чашата за чай или стъклената чаша вода. Ако чашата за чай или чашата се използва за дълго време, тя ще се втрие с голямо количество мръсотия, потопена в сол с гъба, и може лесно да се отстрани.

3. За да премахнете малки парченца от чаена чаша, чашките за чай или бутилките с вода от чая могат да бъдат потопени в разтвора на избелващо средство или почистващ прах, и поставени за една нощ, мащабът на чай може да бъде отстранен.

4. Обезмаслете кожата на картофите. Поставете картофената кожа в чашата, след това сложете вряла вода, покрийте я, затегнете я за 5 до 10 минути, разклатете я нагоре-надолу няколко пъти и отстранете праха от чая.

5. Накиснете чаени чаши или чаши вода от чаша вода в разреден кисел оцет за 30 минути и те ще блестят като нови. Деликатни чаени комплекти и стъклени бутилки за вода от чая могат да бъдат избърсани с кърпа, потопена в оцет, където пръстите не могат да достигнат, и може да се избърше леко с разтвор на оцет и сол, смесени с мека четка за зъби.