Как да предотвратите напукване на стъклена бутилка с двойна стена?

- Oct 31, 2019-

Причината за напукване на двойната стъклена бутилка с вода е, че щом топлата вода се излее в чашата, вътрешната стена на бутилката с вода ще се разшири бързо, но външната стена на стъклената бутилка за вода ще остане същата, а вътрешната стъклото изведнъж ще се изтръгне енергично навън и чашата ще се счупи. И така, как да предотвратите спукване на стъклената бутилка с двойна стена за вода?

1. Потопете новата стъклена бутилка с двойна стена за вода в съда с вода. Сварете водата и извадете стъклената бутилка с вода, след като водата се охлади, тогава стъклената бутилка с двойна стена за вода няма да се напука поради внезапен студ и топлина.

2. Когато напълвате врящата вода, сложете първо парче метални съдове като медна вилица и алуминиева лъжица в стъклената бутилка с вода и стъклената бутилка с вода няма да се спука лесно.

3. Първо изсипете студена вода в стъклената бутилка с вода, след това бавно изсипете вряща вода в стъклената бутилка с вода. Тъй като стъклото в долната част на стъклената бутилка за вода е по-дебело от стената, не е лесно да се напука.

double wall glass tea water bottle