Как да се пие вода е по-научен в спорта на открито

- May 09, 2019-

Когато правите дейности на открито, тялото ви ще се поти много и ще се чувства много жадно. Тогава естествено ще попълвате изгубената вода. Знаете ли как да попълвате правилно водата?

D25-模特02


1. Използваме прост метод за изчисление, за да оценим приблизително количеството вода, което човек (възрастен) трябва да консумира на ден: възрастните трябва да добавят 35-40 милилитра вода на килограм телесно тегло, т.е. 35-40 грама. Например, човек с тегло 60 килограма трябва да допълни 2, 2 до 2, 4 килограма вода на ден, което включва количеството вода, което получаваме от ежедневната храна.

2. Температурата на питейната вода също е изискана. Медицински експерти предполагат, че е по-добре да се пие повече топла вода, която е доста подходяща за стайна температура. Температурата на водата трябва да бъде между 18 и 45 градуса по Целзий. Дори през зимата не трябва да пиете повече от 50 градуса по Целзий вода или напитка. Най-добрата температура на водата трябва да е близка до телесната температура, която не само води до абсорбция, но и може да утоли жаждата по-бързо.

3. Не приемайте чувството на жажда като основа на добавката за вода. Хората се чувстват жадни след много изпотяване. Не само липсата на вода в тялото, но и чувството, причинено от малката и гъста слюнка, лепкавата уста и сухото гърло. По това време те трябва първо да изплакнат с вода, да овлажнят устата и гърлото, а след това няколко пъти да изпият малко количество вода, за да се балансира снабдяването с вода. Не чакайте жаждата да се попълни, защото липсата на вода, когато жаждата е причинила увреждане на тялото.

4. Много е необходимо да се попълва водата в дейности на открито, но не се пие прекалено много при попълване на вода, защото голямо количество еднократна питейна вода е много лошо за тялото, защото голямо количество вода влиза в тялото. за кратко време, което ще доведе до рязко увеличаване на кръвното разреждане и обема на кръвта, което ще увеличи тежестта на сърцето.

5. Правилният начин за пиене на вода е да се поддържа равновесието на телесната вода във времето, без да се увеличава тежестта върху сърцето и стомаха. Специфичният метод е да се прави глътка всеки път, първо да се овлажни цялото уста, а след това бавно да се погълне водата в устата три пъти. Такъв метод трябва да развие навици, така че тялото не само да попълни водата във времето, за да облекчи жаждата в устата и гърлото, но и да накара тялото да не се потигне веднага.

6. Добре е да попълвате вода и да пиете повече вода навреме, но експертите също ви напомнят, че прекомерната питейна вода може да доведе до "водна интоксикация", което може да доведе до "дехидратация и хипонатриемия", особено когато много се изпотява и попълването на водата е по-вероятно да доведе до "водна интоксикация". Някои хора, които са много жадни през лятото на открито, ще дойдат да пият тежко и да се чувстват много жадни и особено освежаващи. Може да не знаете, че това е много грешен начин да пиете вода.

Тъй като човешкото тяло се изпотява много, докато губи вода, то също губи много сол. Ако по това време се пие голямо количество бяла преварена вода без добавяне на сол, водата се абсорбира от стомашно-чревния тракт и след това се изхвърля от човешкото тяло чрез изпотяване. С изпотяване на тялото, загуба на сол, този резултат постепенно ще намали солта в кръвта, ще се намали абсорбционната способност на водата и ще се изхвърли вода. Фенът ще се абсорбира в тъканните клетки много бързо, причинявайки клетъчен оток, причиняващо отравяне с вода, специфичните симптоми са замаяност, замаяност, жажда, световъртеж, сериозни внезапни.


D25-details03

Хранителни бутилки за вода от пластмаса са най-подходящи за спорт на открито, опазване на околната среда, нетоксични и безвредни, лесни за носене.