Как да разпознаем качеството на стъклената бутилка вода

- May 31, 2019-

Стъклените бутилки за вода могат да бъдат направени от високо боросиликатни термоустойчиви стъклени бутилки за вода, кристални стъклени бутилки за вода и стъклени бутилки с двойна стена по категория. Тъй като производителността и качеството на тези чаши на пазара са различни, тяхното качество пряко засяга нашето здраве. Какъв вид стъкло е добро? Как да различим качеството при избора на стъклена бутилка за вода?

Обикновеното стъкло

Обикновените стъклени бутилки за вода се изгарят предимно от високотемпературен силиций, като се използва високо боросиликатно термоустойчиво стъкло, което има отлична топлоустойчивост и устойчивост на корозия. Като зелен материал от стъкло, стъкленият корпус е кристално чист, мек и елегантен. Той е добър спътник за чай и здравословна питейна вода.

MLH455-black

1. Материалът трябва да е чист: стъкленият материал не е чист и ще има линии, мехурчета или пясък върху стъклената бутилка за питейна вода.

"Ивица" се отнася до появата на ивици по повърхността на стъклени бутилки. Грубите бръчки могат да се усетят ръчно, а фините бръчки могат да се видят само срещу светлина.

"Мехурче" се отнася до малката кухина в стъкловидното тяло, образувана от капсулиране на въздух, която може да бъде разделена на два типа според причините за образуването: материалните мехурчета и работните мехурчета. Мехурчетата са дълбоко в стъклото и изглеждат като малки кръгове отвън. Работните мехурчета са по-изложени, някои като рибено око, изпъкнали, леко издути; някои като малки белези на плодовете също са лесни за обелване слой по слой.

"Пясък" се отнася до бял гранулиран кварцов пясък, вложен в стъкловидното тяло без топене. Той се отнася и за други гранулирани примеси. Когато пясъкът е вграден в по-дебела основа, трудно е да се намери. Тъй като съставът на пясъка и стъклото е различен, коефициентът на разширение е различен, така че леко сблъскване ще се счупи със стъклото, което ще доведе до напукване на стъклена бутилка с вода; понякога няма сблъсък, но поради температурни промени пясъкът също ще се счупи със стъклото, което ще доведе до автоматично напукване на стъклена бутилка за вода.

2. Дебелината трябва да бъде еднаква: разпределението на стъклените материали във всички части на бутилката с вода трябва да бъде еднакво. Когато избирате, наблюдавайте стъклената бутилка за вода срещу светлината. Ако усещането на светлината е еднакво навсякъде, дебелината е еднаква; ако светлината и сянката са твърде различни навсякъде, дебелината не е същата. Когато се избира, отвън, дъното трябва да бъде хоризонтално, а не наклонено или дъно с тиган; когато плъзнете пръстите си по стените, стъклената бутилка за вода трябва да направи приятен звук.

3. външния вид трябва да бъде красива: повърхността трябва да бъде гладка; блясъкът на бутилката с вода трябва да бъде добър; капакът не трябва да е твърде хлабав или стегнат; формата на чайника и чашата трябва да бъде съгласувана.

Двойна стъклена бутилка с вода

Двойни стъклени бутилки за вода са прозрачни, не са лесни за опарване, лесни за почистване, без петна от чай и анти-триене. Задайте защита на околната среда, практична в един от висококачествените продукти. Двойни стъклени бутилки за вода, най-голямото предимство е топлинната изолация. В средата на двата слоя

388MLH461-details04