Как да почистите силиконова бутилка за вода и силиконова чаша

- Jun 24, 2019-

Как да почистите силиконова бутилка за вода и силиконова чаша

Чашата е една от най-често срещаните ежедневни нужди в нашия живот. Питейната вода се нуждае от водна чаша, чаша за миене на зъбите, термо чаша и т.н. Материалът на чашата също е променлив, като пластмаса, неръждаема стомана, керамика, бамбук, чаша от хартия и т.н.

Днес искаме да ви представим един вид стъкло, изработено от силикон, което се нарича „силиконова чаша / бутилка със силиконова вода“. Самият силикон е хранителен клас, без да се притеснявате за здравословни проблеми. Друг вид силикон има характеристиките на устойчивост на висока и ниска температура, най-ниската температура може да се използва при - 80 градуса, най-високата температура е 320 градуса и не е крехка. Основният материал и цветът на силикона могат да се регулират според собствените им предпочитания.

10725587430_703558587

На първо място, не е необходимо да се притесняваме за безопасността и използването на материалите, но следващият въпрос е дали този вид чаша или бутилка с вода се почистват лесно.

1. За разлика от други материали, силиконовите чаши и силиконовите бутилки за вода не могат да се почистват с абразивен препарат или пенен памук.

2. Първата употреба може да се накисне в гореща вода за известно време и след това да се почисти.

3. Съхранявайте силиконовата чаша или бутилката със силиконова вода суха след почистване.

4. Не използвайте остри инструменти върху силиконови чаши и бутилка със силиконова вода.