Как да изберем бутилката с термос?

- Oct 28, 2019-

Бутилката с термос е вид често срещани запаси от питейна вода в дома, офиса и живота. С развитието на технологиите се появиха разнообразни стилове за бутилки с термос.

Какво е термос бутилка и как е нейният принцип? Предшественикът на бутилката с термос е изолираната бутилка за вода и нейният принцип на запазване на топлината е същият. Вътрешната структура на бутилката с термос не е сложна. Средната част е двуслойна стъклена бутилка, която се вакуумира между двата слоя, докато състоянието на вакуум може да избегне топлинната конвекция. И покрит със сребро или алуминий. Сребърното стъкло може да отразява топлината, излъчвана от вътрешността на контейнера. По същия начин, ако студената течност се съхранява в бутилката, това може да попречи на външната топлинна енергия да се излъчва в бутилката. По този начин температурата на течността в нея, независимо дали е студена или гореща, може да се поддържа почти непроменена за определен период от време. Понастоящем материалите на бутилката от термос, закупени на пазара, са главно от керамика и неръждаема стомана плюс вакуумен слой или пълнител, за да се предотврати топлопредаването (ефективността на запазване на топлината е обща), с капак отгоре и добри показатели за запечатване.

Сребърният слой в бутилката с термос може да отразява излъчването на гореща вода, вакуумният изолационен слой на облицовката на бутилката и тялото на бутилката могат да блокират преноса на топлина, което може да забави разсейването на топлината на течността, инсталирана вътре, но не е лесно за прехвърляне на топлината и запечатаното тяло на бутилката може да предотврати топлинната конвекция, така че хората да могат да я използват няколко часа по-късно и няма да почувстват понижаването на температурата на горещата вода.

Добрата термо бутилка трябва да има следните качества: елегантна форма, ярък и изчистен външен вид, равномерен шаблон и цветен печат, ясен ръб, точно съответствие на цветовете и твърда адхезия; вътрешната облицовка на бутилката с термос е много плоска, всички от които са безпроблемно запечатани с материали от неръждаема стомана, усъвършенствани с усъвършенствана технология за изпомпване на вакуум; уплътнителният капак е направен от&"PP GG"; пластмасов материал, без пролука между капака на бутилката и тялото на бутилката след затягане, с добри показатели за запечатване.

Много хора смятат, че ефектът на запазване на топлината ще бъде по-добър, ако бутилката с термос се напълни с вода, всъщност това не е така. Когато капацитетът за съхранение на вода в бутилката с термос достигне 90%, скоростта на промяна на температурата е най-бавна, така че е по-добре да не пълните термоса бутилката твърде пълно.