Колко дълго може да се използва пластмасова бутилка за PC вода?

- Mar 09, 2020-

Колко дълго може да се използва пластмасова бутилка за PC вода?

Сега много семейства използват бутилките за напитки като прибори, бутилките ще започнат да се разграждат с течение на времето и в този процес ще се произвеждат някои вредни вещества. Всъщност потребителите не са безопасни в процеса на повторна употреба, а бутилката за напитки също има срок на годност. След срока на годност, това може да причини някои вреди за здравето на хората.

 

Вредно ли е да се сложи в РС бутилка с вода?

Най-долу е 7. Бутилката за вода е изработена от поликарбонат, т.е. pc. Обща PC пластмасова бутилка за вода може да издържи на температурата на - 30-1400.2008, но това е физическото свойство на материала, просто, че този материал няма да се напука и да се стопи, когато се използва при тази температура. Въпреки това, от гледна точка на безопасността на храните, можем да открием, че колкото по-висока е температурата, толкова повече BPA ще бъде освободен от компютъра и колкото по-бързо е скоростта на освобождаване. Така че PC е заплаха за здравето, защото тя освобождава BPA при високи температури. BPA може да доведе до ендокринни нарушения, и дори може да предизвика рак и метаболитни нарушения, водещи до затлъстяване. Затова е по-добре да не използвате бутилка за вода в компютър, за да напълните топлата вода, да не говорим да я сложите в микровълнова фурна за отопление.

 

Как да изберем детска бутилка за вода?

В заключение, при закупуването на пластмасови бутилки за вода, можем да използваме метода на "търси, мирише, пита и докосва", за да идентифицираме безопасността на пластмасовите бутилки за вода за храна.

"Търси". Първо, обърнете внимание на името на стоката, за да идентифицирате използването и обхвата на използването й. Не го използвайте безразборно, за да не предизвикате злополуки. Второ, проверете дали на етикета за стоки има маркировка за QS, която е националната стандартна сертификация за пластмасови продукти, които се свързват с храни. При наблюдение на продуктите, квалифицираните стоки никога няма да имат проблеми като лоша пропускливост на светлината или петна, въздушна мъгла, мехурчета и др.

"Миризма", ако има силен пластмасов вкус, се доказва, че контейнерът не е подходящ за консервиране на храните, или може да бъде безусловни или по-ниско качество на продуктите, а квалифицираните пластмасови продукти за храна нямат особен мирис.

"Попитайте", ако основната функция е да зареждате храна, трябва да обърнете специално внимание на разбирането за използването на пластмасови продукти от продавачите и дали те могат да бъдат използвани за консервиране на храните.

Накрая, докосни внимателно пластмасовия контейнер. Ако има бир на пластмасовия отвор, той принадлежи към неквалифициран продукт.

 

Какъв материал е добър за деца бутилка вода?

1. Пластмасова бутилка за вода. Пластмасовите бутилки за вода се използват повече в живота и има много видове форми, децата ще бъдат по-заинтересовани. В допълнение, пластмасовата бутилка за вода не е лесна за увреждане и е по-издръжлива. Ето защо, много родители ще изберат пластмасови бутилки за вода. Но пластмасовата бутилка за вода също има някои недостатъци. Ако пластмасовата бутилка за вода се използва за задържане на гореща вода, някои химични реакции ще се появят, когато пластмасата е изложена на висока температура, което води до някои вредни вещества. Тези вредни вещества ще влязат в тялото на детето заедно с вода. Ако те продължават дълго време, тялото на детето ще бъде повредено.

2. Стъклена бутилка за вода. По-добрата бутилка за вода за деца е изработена от стъкло, което е прозрачен материал и не носи никакви вредни вещества. Ако има някакво петно върху бутилката за вода, може да се види ясно. Освен това стъклената бутилка за вода е по-лесна за почистване и дезинфекция. Стъклото има силна топлопроводимост. Ако бутилката с вода е пълна с гореща вода, децата могат да бъдат запарени. В момента много стъклени бутилки за вода на пазара ще имат пластмасов изолационен слой, който няма да изгори на децата. Но родителите по-добре да не слагат прекалено гореща вода в стъклената бутилка вода, защото стъклената бутилка за вода може да експлодира и да се справи.

3. Бутилка от неръждаема стомана за вода. Неръждаема стомана обикновено се използва в термос вода бутилка или чайник, защото неръждаема стомана е много твърда, не е лесно да се повреди, и топлопроводимост не е силна, не само няма други материални недостатъци, но също така има свои собствени предимства. Ето защо, за родителите, бутилка вода от неръждаема стомана е най-доброто за децата. Ето защо, през зимата, много хора ще подготвят термос за деца. Въпреки това, тъй като неръждаемата стомана съдържа някои микроелементи, тя трябва да се използва с голяма предпазливост.