Четири вида бутилки за вода лесно могат да причинят рак. Потребителите трябва да бъдат внимателни при закупуването им.

- Apr 02, 2019-

Често говорим за превенция на рака, но не знаем, че трябва да обърнем внимание на питейната вода. Много хора обичат да използват чаши за еднократна употреба, за да пият вода. Те смятат, че такава чиста и хигиенна чаша всъщност съдържа неизвестни вещества, особено неквалифицирани чаши, които е по-вероятно да имат неблагоприятни ефекти върху тялото. Кои чаши са канцерогенни? Нека ги разгледаме.

1. Еднократни хартиени чаши или скрити потенциални канцерогени. Хартиените чаши за еднократна употреба изглеждат само хигиенично и удобно. Всъщност квалифицираният процент продукти не може да бъде преценен, независимо дали са чисти и хигиенни, и не може да бъде идентифициран с невъоръжено око. От гледна точка на опазването на околната среда, чашките за еднократна употреба трябва да се използват възможно най-малко. Някои производители на хартиени чашки добавят много флуоресцентни избелващи агенти, за да направят чашата по-бяла. Именно тази флуоресцентна субстанция може да мутира клетките и да стане потенциален канцерогенен фактор след като влезе в човешкото тяло; второ, неквалифицираните чаши обикновено са много меки, лесно се деформират след изливането на вода и някои чаши са бедни на запечатване, долната част на чашата е лесна за просмукване на вода, което прави горещата вода лесно да се опари; освен това, когато докосвате вътрешността на чашата с ръка, можете да почувствате върха. С фин прах, докосването на пръста ще стане бяло, което е типична по-ниска хартиена чаша.


2. Пластмасовите бутилки за вода са най-лесните за скриване на мръсотия. Пластмасовите бутилки за вода също трябва да бъдат непопулярни. Тъй като пластификаторите често се добавят към пластмасите, които съдържат някои токсични химикали, когато горещата вода или кипящата вода се запълват в пластмасови бутилки за вода, токсичните химикали лесно могат да се разреждат във вода, а вътрешната микроструктура на пластмасите има много дупки, които крият замърсявания. и лесно се размножават бактерии, ако не се почистват правилно. Затова при избора на пластмасови бутилки за вода е необходимо да се изберат водни чаши, изработени от ядливи пластмаси, които отговарят на националните стандарти.


Tritan-D01-detail05


3. Метална бутилка за вода. Металните бутилки за вода, като неръждаема стомана, обикновено са стабилни, но могат да се разпаднат в кисела среда. Не е безопасно да се пият кисели напитки като кафе и портокалов сок.

Стъклената бутилка за вода е първият избор за питейна вода. Той е не само безопасен в материала, устойчив на висока температура, но и лесен за почистване.


IMG_2939-detail01