Пийте вода, избрали ли сте правилната чаша?

- May 17, 2019-

За работниците в офиса е нормално да имате чаша вода на компютърно бюро. Всъщност това на пръв поглед тънко нещо е много придирчиво.

Разбираемо е, че пластмасовите чаши, които обикновено се използват в ежедневието, са леки, устойчиви на падане и лесни за носене. Въпреки това, някои по-ниски пластмасови чаши съдържат пластификатори с много химикали. Когато се натъкват на вода с висока температура, те са склонни към химични реакции. Токсичните вещества могат да се разреждат и разтварят във вода. Затова обикновено не се препоръчва да се пие преварена вода в пластмасови чаши. Разбира се, някои чаши, които стриктно спазват международните стандарти, са приемливи.

Чашата за еднократна употреба е лесна за употреба и изглежда санитарна. Въпреки това, неговите хигиенни стандарти и квалификацията на продуктите са трудни за гарантиране. Трудно е да се знае дали ще има други реакции в пластмасови чаши за еднократна употреба или в чаши за хартия, когато се срещне вряща вода.

Металните чаши обикновено са относително стабилни и могат да бъдат избрани. Въпреки това, когато се напълнят кисели напитки като портокалов сок и кафе, могат да се появят химични реакции, така че все още има определен риск.

Стъклени чаши, лесни за почистване и не е лесно да се размножават бактерии, но трябва да се отбележи, че топлопроводимостта на стъклото е твърде силна, ръцете лесно ще бъдат попарени, когато стъклената чаша се пълни с гореща вода, а понякога и твърде висока температура ще накара стъклото да се пръсне, питейната вода трябва да бъде внимателна.

Керамична чаша, висока температурна устойчивост, лесна за почистване, здрава и екологична, използвана за питейна вода е добър избор.