Не държа тези напитки в термос бутилки

- Apr 19, 2019-

Преди няколко дни вакуумно изолираната бутилка за вода от неръждаема стомана с представителя на "кризата на средна възраст" се запали в кръга от приятели и моментално изстреля "здрав вятър" в мрежата. След зимата хората, които обичат да пият топли напитки, държат бутилка с вода от неръждаема стомана, изолирана с вакуум. Структурата на вакуумно изолирана бутилка за вода от неръждаема стомана е сравнително сложна. В сравнение с отворената чаша без капак, бутилка вода от неръждаема стомана с вакуумна изолация е по-вероятно да се превърне в потенциален опасност за здравето в близост до устата на хората, а здравословните проблеми често се игнорират от хората.

Ненавременното почистване или неправилното използване на бутилки за вода от неръждаема стомана, изолирани с вакуум, ще доведат до скриване на голям брой бактерии в тях. Има много хигиенни мъртви ъгли, като вътрешен жлъчен мехур, разливане на капачката на бутилката и т.н. Трудно е да достигнете до тези зони, когато ги миете правилно.


8709detail01


Следните напитки не могат да използват термос вакуумно изолирани бутилки за вода от неръждаема стомана

Кисели напитки. Ако вътрешната обвивка на бутилката от неръждаема стомана, изолирана от вакуум, е изработена от високо манганова и ниско никелова стомана, тя не може да се използва за кисели напитки като плодови сокове или газирани напитки. Този материал има лоша устойчивост на корозия и може да утаява тежки метали, когато е кисел. Дългосрочните киселинни напитки могат да увредят човешкото здраве. В допълнение, плодовият сок не е подходящ за съхраняване при висока температура, за да се избегне унищожаването на хранителни вещества, а напитките с висока сладост са предразположени към микробен растеж и влошаване.

Мляко. Някои хора слагат горещо мляко в термос вакуумно изолирана бутилка с вода от неръждаема стомана и я пият с тях. Въпреки това киселинните вещества в млечните продукти ще реагират с неръждаема стомана, което не благоприятства човешкото здраве. Млечните микроорганизми при по-високи температури също ще ускорят размножаването, така че развалянето на млякото, влошаването, коремната болка, диарията и други дискомфорти.

Чай. Когато много хора на средна възраст и стари хора излязат навън, те обичат да наливат горещ чай върху бутилките с вода от неръждаема стомана, които не се охлаждат за един ден. Но ако чайът бъде потопен в гореща вода за дълго време, неговите хранителни вещества ще бъдат унищожени и чайът ще стане горчив и стягащ.