Знаете ли наистина как да изберете бутилка вода?

- Jul 04, 2019-

Каква чаша и бутилка вода е по-здравословна за питейна вода?

Защо чашата ми и бутилката с вода лошо миришат, когато се използва дълго време?

Наистина ли е отровно да се пие погрешна чаша или бутилка вода?


Изборът на чаши и бутилки за вода е придирчив, но те не излъчват вредни вещества.

Стъклена чаша / стъклена бутилка вода.

От гледна точка на безопасността, стъклената чаша и стъклената бутилка за вода могат да бъдат най-добрият избор. По същество не изтича вредни вещества, може да се запълни вода при различни температури. Освен това стъклената чаша и стъклената бутилка за вода са хлъзгави и лесни за пране; има висока номинална стойност и чувство за ритуал, когато го вземете за питие. Въпреки това, стъклена чаша и стъклена бутилка вода също има своите недостатъци: крехки, случайно разбити на шлака.

Хранителна чаша от неръждаема стомана / бутилка вода.

По-добре чаши от неръждаема стомана и бутилка вода от неръждаема стомана ще използват неръждаема стомана за хранителни продукти (като стомана 304), дори в стандартния тест с доста силна киселина, потапяне за дълго време, което изтича от хром, манган и други метали да бъде незначителен. Обикновено я използваме само за пълнене на вода, чай, кафе, плодов сок и т.н., което е много по-меко от условията на теста. Няма нужда да се притеснявате за „изтичане на вредни метали“.

Пластмасова чаша / пластмасова бутилка за вода

Има много видове пластмасови чаши и пластмасови бутилки за вода, добри и лоши са смесени. Тук препоръчваме прост и груб метод на подбор: Маркирайте "микровълново отопление". Той е безопасен и може да се използва. Ако не е маркиран, трябва да се използва консервативно. Не дръжте вода твърде дълго, особено кисели напитки и топла вода. Освен това, ако пластмасовата чаша или пластмасовата бутилка за вода не се почистват, по-лесно е да се размножават бактерии.