Знаете ли за високо боросиликатно стъкло?

- Apr 30, 2019-

Високо боросиликатно стъкло (известно още като твърдо стъкло) се произвежда чрез топене на стъкло чрез нагряване във вътрешността на стъклото, като се използва проводимостта на стъклото при висока температура и чрез усъвършенствана технология на производство. Това е вид специален стъклен материал с ниска степен на разширение, висока температурна устойчивост, висока якост, висока твърдост, висока пропускливост и висока химическа стабилност. Поради отличното си представяне, той се използва широко в слънчевата енергия, химическата промишленост, фармацевтичната опаковка, електрическия източник на светлина, занаятите и други индустрии.

Общото стъкло на пазара е сода-вар стъкло (обикновено стъкло), закалено стъкло и високо боросиликатно термоустойчиво стъкло.

Високо боросиликатно термоустойчиво стъкло може да издържи на моментната температурна разлика от около 150 ℃ , Безопасно е да се сервират топли и студени напитки. Основните процеси са ръчно продухване и полуавтоматична поточна линия.

MLH430-05

Обикновеното стъкло може да издържи само на температурната разлика от 75 ℃ в един миг. Той се използва главно в студена бира, главно в процеса на пресоване и процес на издухване на тръби от желязо.

По-дебелото закалено стъкло обикновено не се използва в чаши. Специфичните методи за разграничаване на високо силиконовия бор са следните: \ t

1. Чашата с по-дебело дъно не е направена от високо боросиликатно стъкло.

2. двойни стъкла, повечето от които са изработени от високо боросиликатно топлоустойчиво стъкло;

3. Стъклото с дръжка е леко и тънко. Дебелината на стъклото от 2 мм обикновено е високо боросиликатно стъкло.

4. Водните чаши, използвани във високо боросиликатно ежедневно, са основно ръчно изгорени. Суровините са предимно високо боросиликатни стъклени тръби, които се изгарят и омекотяват при висока температура, след което се поставят в матрицата за ротационни или фиксирани издуващи форми.