Разработване на източник и използване Обяснение на термос бутилка

- Apr 22, 2019-

Разработване на източник и използване Обяснение на термос бутилка


Вакуумната чаша обикновено е направена от керамика или неръждаема стомана с вакуум слой като контейнер за задържане на вода. Тя има капак отгоре и е плътно запечатан. Вакуумният изолационен слой може да забави разсейването на топлината от течности като вода вътре, за да се постигне целта на топлоизолацията.

Термосната чаша се развива от термос бутилка. Принципът на термоса е същият като термос, но хората правят чашата за термос за удобство.


8711-black


Има три начина за пренос на топлина: радиация, конвекция и предаване. Сребърната чашка за чаша във вакуумната бутилка за вода може да отразява излъчването на гореща вода. Вакуумът на чашката и купата може да блокира преноса на топлина, но бутилката, която не е лесна за прехвърляне на топлината, може да предотврати топлинната конвекция. Принципът на магнетизираната вода се прилага и към термос, при който към дъното и капачката на бутилката се добавят магнити, за да се намагне водата.

1. Преди да се използва новата вакуумна бутилка за вода, тя трябва да бъде стерилизирана чрез кипяща вода при висока температура.

2. Преди използването на вакуумната бутилка за вода, загрявайте (или предварително охладете) с вряща вода (или студена вода) за 5-10 минути, за да подобрите изолационния ефект.

3. Не препълвайте водата, за да избегнете преливане на кипяща вода и изгаряне.

4.Не е подходящо да се пазят газирани напитки като мляко и плодов сок за дълго време.

5. След като пиете, моля затегнете капака, за да осигурите хигиена и чистота.

6. Почистването трябва да се извършва с мека кърпа и топла вода, разредена с хранителен детергент.

7. Вътрешната страна на вакуумната бутилка от неръждаема стомана понякога произвежда червени петна от ръжда поради влиянието на желязо и други вещества в съдържанието. Може да се накисва в разреден оцет с топла вода в продължение на 30 минути, след което се почиства внимателно.

8. За да предотвратите появата на миризма или петна след употреба, моля, почистете и подсушете добре.