Правилна употреба на пластмасова бутилка за вода

- Dec 19, 2019-

Правилно използване на пластмасова бутилка за вода.

Пластмасовата бутилка за вода е обща чаша в живота ни и също така е един от видовете бутилки за вода, които често използваме в живота си. Но знаеш ли какво? Пластмасовите бутилки за вода от различни материали имат различни методи за употреба. Използването на пластмасови бутилки за вода по погрешка ще причини голяма вреда на човешкото здраве, дори и риск от рак. Ето защо трябва да знаем как да използваме пластмасови бутилки за вода правилно!

 

Според оценките много хора са попитал дали е добре да се пие вода с пластмасови бутилки за вода. Всъщност, няма проблем в питейната вода от всяка чашка. Зависи дали можете да го използвате. Вземете пластмасовите бутилки за вода, изработени от компютър и PP, като пример. Когато използваме тези два материала, правилният начин да ги използвате е да не се опитват да ги използват, за да съдържат топла вода, особено PC Както всички знаем, PC пластмасова вода бутилка ще освободи един вид вредно вещество, наречено BPA, когато е изпълнен с гореща вода, което е много вредно за човешкото здраве. Дългосрочен прием на BPA е вероятно да предизвика рак риск за човешкото тяло, така че, когато използваме тези два вида пластмасови бутилки вода, опитайте се да ги използвате да съдържа студена вода или нормална температура вода!

 

В допълнение към горните две пластмасови бутилки за вода, има специална пластмасова бутилка за вода, т.е. тритан пластмасова бутилка за вода. По отношение на безопасността, тритан пластмасовата бутилка за вода може да се каже, че е единствената, сравнима със стъклената чаша. Дори когато е напълнена с варена вода, тя няма да освободи всички вещества, вредни за човешкото тяло. Освен това, тританният материал е използван като специален материал за продукти за кърмачета в развитите страни като Европа и Америка, за да можем да го използваме безопасно. Дори и така, тритан материал все още има малък недостатък, т.е. неговата температурна устойчивост е около - 10 ~ 960.2008, твърде висока температура ще доведе до деформация на бутилката за вода от материала от тритан, така че правилният начин да се използва бутилка от материала на тритан материал, не е да го използвате, за да държите твърде висока температура на водата!