Характеристики на силиконовите продукти

- Apr 15, 2019-

Суровините са изработени от 100% екологично чист силикон: Силиконът от хранителни продукти е неорганичен полимерен колоиден материал, изработен от кондензация на силициева киселина, чийто основен компонент е mSiO 2 nH 2. Химичната стабилност е добра, с изключение на сода каустик и флуороводородна киселина в тези две много специални обстоятелства няма киселинно-базисна реакция. Обикновено се използва в биберони, бутилки за хранене и други продукти с високи изисквания за безопасност.

silicone water bottle 02

Нетоксичен и вкус: съставът е силициев диоксид и вода, безопасен и стабилен.

Устойчивост на висока температура и ниска температура: Диапазонът на термоустойчивост на силиконовия колагенов материал е - 40 C - 220 , което е много повече от този на хранителните продукти от пластмаса и е неразтворим при повече от 100 . Процесът на използване е безопасен, дори и при изгаряне, той се разлага само на силициев диоксид и водна пара, нетоксичен и безвреден.

Анти-стареене, не избледняване: температурата на окислително разлагане е много по-висока от същия вид пластмасови продукти. Може да се използва при дневна температура без избледняване и има експлоатационен живот до 10 години.

Лесен за почистване, устойчив на масло, непромокаем, може да се мие в съдомиялна машина, лесен за използване.