Предупреждения за приготвяне на чай с изолирана бутилка вода

- Apr 25, 2019-

Днес повечето изолирани бутилки за вода на пазара са изолирани по един запечатан начин. Без значение каква марка изолирани бутилки за вода, колко добре е направена публичността, не забравяйте да не ги използвате за варене на чай за дълго време. Тъй като структурата на самия чай е много специална, след като е запечатана, лесно се ферментира. След ферментацията, чайът ще произвежда вредни вещества за човешкото тяло. Някои усъвършенствани термос бутилки дори имат функции за здравеопазване, но за чаши за здраве, питейната вода директно е ОК, опитайте се да не използвате за чай или топли напитки.


8468-details01


Ако се използва за кратко време, все още е добре да се накисва чай в изолирана бутилка с вода. Тъй като чайът е богат на протеини, мазнини, захар, витамини и минерали и други хранителни вещества, той е естествена здравословна напитка за повечето хора. Докато не се накисва в изолираната бутилка за вода за дълго време, тя може да пие здравословно. Ако се накисва дълго време, витамин С и други хранителни вещества в чая ще бъдат напълно унищожени, а здравната функция на чая ще бъде намалена, защото се накисва при висока температура за дълго време. Не само, че чайът не може да се накисне в термоса за дълго време, но и супата, млякото или традиционната китайска медицина не могат да останат в термос бутилката за дълго време.


Ако искате да пиете чай в бутилка с вода от термос, първо го пригответе в чайник и след това го изсипете в термос изолираната бутилка за вода, за да се запази топло. Висококачествените изолирани бутилки за вода имат отличен ефект на топлинно запазване. Тези неща ще се влошат поради непрекъснатата висока температура и дори ще произвеждат вредни вещества в тялото. Така че не поставяйте други неща в изолираната бутилка за вода твърде дълго, освен водата. В същото време, поради добрия термоизолационен ефект на бутилката, след накисване при висока температура на водата, ароматът на чай бързо ще изпари, което не само намалява хранителната стойност на самия чай, но и намалява аромата на чай и увеличава вредните вещества.