Могат ли PP пластмасовата бутилка за вода и пластмасовата чаша да побере преварена вода?

- Oct 21, 2019-

Могат ли PP пластмасовата бутилка за вода и пластмасовата чаша да побере преварена вода?


PP пластмасата (полипропилен) е друга отлична смола, разработена след найлон. Това е вид, с висока плътност, без странична верига, високо кристализиран линеен полимер с отлични цялостни свойства. Той е бял, полупрозрачен и восъчен, когато не е оцветен; по-лек от полиетилена. Прозрачността също е по-добра от полиетилена, по-твърда от полиетилена.

Експертите предлагат да се използва вода, изолирана от неръждаема стомана, стъклена чаша или керамична чаша, за да се пие вода в обикновени времена, което е по-благоприятно за здравословната питейна вода; обаче е категорично против използването на пластмасова чаша или пластмасова бутилка за вода, за да се държи вряла вода или да се направи чай, като бисфенол А, който ще се освободи при висока температура над 100 , Въпреки това експертите посочиха също, че ако чашата или бутилката с вода са направени от PP пластмаса, това е нетоксично, тъй като температурата на обработка на PP пластмасата в момента на производството () е 180-240, така че врящата вода няма да я разложи. PP частиците са естествени и цилиндрични частици, с ярки и чисти частици. Размерът на частиците е 2 мм-5 мм във всяка посока. Те са без мирис, нетоксични и без механични примеси, които няма да причинят вреда на човешкото тяло.

Вредно ли е да пиете вода с пластмасова чаша или пластмасова бутилка с вода за дълго време?

1. Някои химикали ще се отделят след нагряване на пластмасовата чаша или пластмасова бутилка с вода. Въпреки че повърхността на пластмасата изглежда гладка, всъщност има много пропуски, които лесно могат да скрият мръсотията и мащаба. Но в офиса хората мият чашата само с вода и чашата може да не се почиства и дезинфекцира'

2. Пластмасовата чаша и пластмасовата бутилка за вода е лесна за отглеждане бактерии. Пластмасовата чаша и пластмасовата бутилка за вода ще абсорбират повече прах и бактерии, дължащи се на влиянието на статичното електричество като компютър и калъф, дълго време ще се отразят на здравето.

Експертите предполагат, че в офиса трябва да се използват чаши от неръждаема стомана или стъклени чаши. Те трябва да се почистват всеки ден. По-добре е да използвате почистващ препарат и да се измиете с гореща вода. Също така трябва да осигурим капак за чашата и да я държим далеч от компютри и други електрически уреди. Обикновено трябва да поддържаме циркулация на въздуха в помещението, да отваряме прозорци за вентилация и да пускаме праха с вятъра.