Може ли да се използват пластмасови бутилки за вода, докато не се счупят? Отговорът е удивителен.

- Mar 08, 2019-

Може ли да се използват пластмасови бутилки за вода, докато не се счупят? Отговорът е удивителен.

Близо 30% от пластмасовите кутии за обяд, нагрявани в микровълнови печки, освобождават пластификатори, според проучване, публикувано от Съвета на потребителите в Хонконг. Това означава също, че пластмасовите контейнери имат срок на годност и ще остаряват след изтичане на срока на годност. В допълнение, тежките метали антимон, карциноген, преди това са били изложени в пластмасови бутилки за вода, направени от PET, който в момента е най-широко използваният пакет в напитки. "Дори ако продуктът отговаря на стандарта, употребата на извънреден труд може да увеличи потенциалния риск от антимон към човешкото тяло." Според експерти.


D25-details02

Колко време повечето хора използват пластмасови бутилки за вода?

Наскоро интервюирахме повече от 20 граждани на случаен принцип, нито един от които не можеше да определи срока на годност на пластмасовите бутилки за вода. В проучването е обичайно да се използват пластмасови бутилки за храни от три или четири или повече години. - Чувал съм само за отбелязване на датата на производство, но никога не съм чувал за срока на годност. По време на посещението някои продавачи на пластмаси показаха на репортери няколко продукта, независимо от бутилките с вода или басейните, нямаше срок на годност. Впоследствие, според информацията за контакт на пластмасова бутилка за вода, репортерът се е свързал с производителя и персоналът отговори, че в момента държавата изисква само маркиране на материали, употреби, дати на производство, въпроси, които се нуждаят от внимание, и няма гаранционен срок.

В места за пазаруване като супермаркети в градските райони, когато репортерите попитаха колко дълго могат да се използват пластмасови бутилки за вода, повечето от водачите отговориха: Ние наистина не знаем колко време ще продължи.


D8655-details04


Препоръчва се често използвани пластмасови бутилки за вода да се сменят на всеки две години. Колко време е срока на годност на пластмасовите бутилки за вода? Експерти казват, че използването на пластмасови бутилки за вода и методи за почистване са различни, което има известно влияние върху "живота" на пластмасовите бутилки за вода. Въпреки че понастоящем няма изрична разпоредба относно пластмасовия срок на годност, в индустрията има общо твърдение, че срокът на годност на повечето пластмасови бутилки за вода е между три и пет години.

Експертите предполагат, че пластмасовите бутилки за вода от хранителни продукти в живота трябва да се сменят на всеки две години. След определен период от време зависи от това дали те имат промяна в цвета, крехкост, вдлъбнатост и изпъкнал интериор. Ако е така, те трябва да бъдат заменени навреме.