Могат ли стъклените бутилки за вода да бъдат стерилизирани чрез кипене при висока температура?

- Feb 25, 2020-

Новозакупената стъклена бутилка за вода, независимо дали е една стъклена бутилка за вода или стъклена бутилка с двойно стена, може да се стерилизира чрез висока температура на кипене.

Врящата вода няма да се деформира стъклената бутилка вода. Тъй като стъклената бутилка за вода е изработена от стъкло, обикновено изработена от високо боросиликатно стъкло, след повече от 600 градуса на висока температура на изпичане. Температурата на кипене на водата е само 1000.2008, която е далеч по-ниска от коване на температурата на стъклената бутилка за вода. Това няма да повреди стабилността на стъклената бутилка за вода или да причини деформация на стъклената бутилка за вода.

Врящата вода няма да доведе до спукване на стъклената бутилка за вода. Високо боросиликатно стъкло е специален стъклен материал с ниско разширение, висока температура устойчивост, висока якост, висока твърдост, висока пропускливост и висока химическа стабилност. Освен това, този вид стъкло има много нисък коефициент на топлинно разширение и може да издържи на драстична промяна на температурната разлика от 200 градуса. Така че дори ако температурата на стъклената бутилка за вода е минус сентигура, поставете врящата вода директно, за да дезинфекцират, стъклената бутилка за вода няма да се спука.

MLH455456-glass water bottle