Нанасяне на течен силикон в детските продукти

- Apr 29, 2019-

Нанасяне на течен силикон в детските продукти


Поради безопасността и биосъвместимостта на течния силикон, той превъзхожда другите еластични материали. Ето защо, използването на течен силикон (LSR) и процес на образуване на течен силикон (LIM Molding) при кърмачета и медицинско лечение привлича все повече и повече внимание на индустрията и учените. Независимо от производителя на суровините или производителя на продукти за кърмачета, подборът на суровини за продукти за кърмачета е задълбочено проучен.


8828detail03


Тъй като бебешки продукти като биберони, бутилки, термос тръби, смукателни дюзи и т.н. често влизат в пряк контакт с устата, подбор на суровини за бебешки продукти трябва да отговарят на следните изисквания:

1. Суровините за бебешки изделия трябва да бъдат изключително безопасни и да отговарят на изискванията за качество на храните.

2. Тъй като резистентността на кърмачетата и малките деца не е толкова добра, колкото тази на възрастните, развитието на тъканите на устната кухина, на ръцете и кожата и на органите е относително незряло, така че суровините за производството на детски продукти трябва да имат висока биосъвместимост и не се появяват алергични реакции.


8828detail05


3. Суровините на детските продукти трябва да имат добра физическа стабилност. Детските артикули често се варят и дезинфекцират, или се измиват с детергенти, както и дълготрайно мляко или дозиране. Следователно техните физични и химични свойства изискват те да бъдат добре понасяни след дълготрайно излагане на температурни промени, контакти с храни и лекарства, химикали като алкохол и детергенти.

4. Бебешките продукти изискват прозрачност, за да се осигури красив външен вид, а бебетата обичат да хапят с устата си, така че суровините трябва да имат по-добра сълза и прозрачност.

5. Бебешки продукти както в чужбина, така и в страната имат сравнително високи изисквания за качество и изисквания за сертифициране на индустрията. Специално за продукти, изнасяни за европейски и американски страни, има много изисквания за сертифициране. Следователно, суровините трябва да бъдат тествани или сертифицирани от FDA, LFGB / ISO10993 и USP CLASS.