Предимства на технологията за лазерно заваряване за бутилка вода от неръждаема стомана

- Jan 31, 2019-

Предимства на технологията за лазерно заваряване за бутилка вода от неръждаема стомана


Изолационната бутилка за вода обикновено се използва в домакински стоки, независимо дали у дома или при пътувания, тя е незаменима, особено в семейства с бебета или в студена зима. За затваряне на бутилката от неръждаема стоманена изолационна бутилка, дъното на бутилката и дори обиколката на вътрешната облицовка се изисква безпроблемно заваряване. Лазерното заваряване може не само да гарантира цялостния ефект на заваряване, но и да осъществи автоматично управление на заваряването, за да се гарантира финото и ефективно заваряване.

MLH8683-detail_14

Бутилка за вода от неръждаема стомана може да се види навсякъде в ежедневния живот на хората, но как се заварява бутилката с вода от висококачествена неръждаема стомана, заварена в производството и преработката?


Термос от неръждаема стомана се произвежда от вътрешна и външна двуслойна неръждаема стомана. Той съчетава вътрешната и външната обвивка чрез заваръчна технология. След това въздухът в междинния слой между вътрешната и външната обвивка се извлича чрез вакуумна технология, за да се постигне ефект на вакуумна изолация.


Въпреки че ефектът от традиционните методи и процеси на заваряване е добър, все още има много недостатъци. Особено за много малки части на заваряването не може да бъде перфектно. Що се отнася до неръждаема стомана заваряване вакуум изолирани чаша, има някои недостатъци в ефекта на традиционните методи за заваряване. Въпреки това, лазерното заваряване може да компенсира недостатъците, да осъществи умело непрекъснато заваряване и пулсово заваряване и да приеме метод за безконтактно заваряване за частите, които са трудни за заваряване.

8732detail02

Традиционната аргонова дъгова заварка е един вид заваръчна технология, базирана на принципа на общата дъгова заварка, която използва газ аргон за защита на металния заваръчен материал, разтопява заваръчния материал в течно състояние на заварения основен материал с висок ток и прави заварен метал и заваръчен материал постигат металургично свързване. Заваръчният шев от вакуумна бутилка от неръждаема стомана, заварен по този начин, е голям и не е красив. Завареният продукт има различна линия на издатина в устата на бутилката, която е лесно да причини деформация на продукта.


Поради строгото изискване за заваряване на заваръчната бутилка с термос, традиционният метод за заваряване с аргонова дъга не е подходящ за заваряване на изолационна бутилка от неръждаема стомана, така че трябва да споменем нашата машина за лазерно заваряване.


Неръждаема стомана изолирана вода бутилка лазерна заваръчна машина е един вид лазерно заваряване оборудване, което съчетава високо енергийни лазерни лъчи в оптични влакна, collimates в паралелна светлина чрез collimating огледало след предаване на дълги разстояния, и след това се фокусира върху детайла за изпълнение на заваряване. Той принадлежи към безконтактно заваряване. Процесът на работа не изисква натиск върху продукта, така че няма да причини деформация на продукта.